PROJEKTI

Skola likovnih umjetnosti Split, grafički vizual pročelja školske zgrade

Međunarodni projekti

Erasmus+, SPLIT

EU PROJEKT UMJETNICI ZA UMJETNIČKO OBRAZOVANJE 8, HDLU, 2022./2023.

Poziv i opis projekta: klik

PRIJAVNICA ZA UČENIKE za sudjelovanje u programu Erasmus+, SPLIT: klik

Poziv za nastavnike za sudjelovanju u programu Erasmus+, UMJETNICI ZA UMJETNIČKO OBRAZOVANJE 8: klik

Prijavnica za NASTAVNIKE na sudjelovanje u programu Erasmus+, SPLIT: klik

Erasmus+ projekt "Vector world" (Portugal, Slovenija, Srbija, Hrvatska)

Erasmus+ projekt "Vector world" (Portugal, Slovenija, Srbija, Hrvatska)mobilnost profesora, Maribor

ŠLU: Aleksandra Dužević i Josip Đuran uz online asistenciju prof. Željke Milošević Paro

DOJMOVI: prof. Ivan Pezer na mobilnosti u Mariboru

Prof. stručnih predmeta Ivan Pezer od 4.4.2022. do 9.4.2022. sudjelovao je na mobilnosti u Mariboru sa ciljem: predstavljanje i razgledavanje škole, upoznavanje s programom, različitostima između umjetničkih škola u Hrvatskoj u odnosu na umjetničke škole u Sloveniji te razmjena iskustava i sudjelovanje na nastavi oblikovanje uporabnih predmeta.

ŠLU u Erasmus+ projektu KA220-VET - Cooperation partnerships in vocational education and training pod nazivom „Vector world“

Od veljače 2022. naša Škola sudjeluje u Erasmus+ projektu KA220-VET - Cooperation partnerships in vocational education and training pod nazivom „Vector world“. Koordinator projekta je Škola za dizajn tekstila i kože, Serbia, Novi Pazar,a ostali partneri su: Escola Artística de Soares dos Reis, Portugal, Porto, te Srednja poklicna in tehniska sola Murska Sobota, Slovenia, Murska Sobota. Projekt će trajati dvije godine.

Cilj projekta je unaprijediti nastavu stručnih predmeta grafički dizajn prilagođen tržištu rada u partnerskim školama u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Portugalu.

Specifični ciljevi su:

  • detaljna analiza nastavnih planova i programa za stručne predmete grafičkog dizajna u ove četiri zemlje, s isticanjem dobrih praksi i nedostataka u nastojanju da se razvije moderna poučavanje,
  • zrada digitalnog udžbenika za predmet grafički dizajn koji je prilagođen tržištu rada i aktualnim softverskim rješenjima,
  • poboljšanje znanja nastavnika i softverskih vještina,
  • uspostavljanje mreže između škola radi suradnje i poboljšanja nastave.

Jučer je održan drugi uvodni sastanak, preko platforme Teams na kojem smo dogovarali: podjele poslova, dokumentaciju, datum i trajanje prve mobilnosti i dublje upoznavanje partnera. U našoj Školi voditeljice projekta su: nastavnica grafičkog dizajna Željka Milošević Paro i pedagoginja Aleksandra Dužević.

eTwinning projekt: "European Book of Love"

U okviru međunarodnog eTwinning projekta: "European Book of Love", kojeg je osnivačica i voditeljica naša ravnateljica Ivana Korjenić, prof., obilježavano Valentinovo javnim događajem: "Valentine's Day - European Book of Love". Na Valentinovo, 14.veljače, na zoom platformi u 18,30 po CET vremenu, učenici i nastavnici iz cijele EU čitaju ljubavnu poeziju na nacionalnim jezicima. Prijavite se putem linka:

https://us02web.zoom.us/j/4403709767?pwd=S0lVdGxVRGVUdjRKcDdlRUpXY3N5UT09

Organizator javnog događaja: pedagoginja Aleksandra Dužević.

Održan međunarodni javni događaj povodom "Međunarodnog dana sjećanja na Holokaust"

Dana 27.1. 2022. na eTwinning platformi organiziran je i održan međunarodni javni događaj povodom "Međunarodnog dana sjećanja na Holokaust". Organizatori događaja su Željka Milošević Paro i Aleksandra Dužević. Mentor izlagačima je profesor Boris Delić. Učenici/e izlagači: Nika Grdan - patnje i stradanja Židova na tlu Kraljevine Jugoslavije; Miran Karan - NDH; Lucija Pučić - Branko Lustig, život i stradanje; Paola Ercegović - Lea Deutsh, život i stradanje.

Uspješno završen projekt "Session in Secession"

U tjednu od 19.9.2021. do 26.9.2021. Škola likovnih umjetnosti, Split bila je domaćin u mobilnosti učenika iz Poljske, Wanda Szuman Secondary School no 7, Torun.

Autorice projekta i voditeljice su: Željka Milošević Paro, prof. stručnih predmeta i Aleksandra Dužević pedagoginja škole, koordinatorica i odgovorna osoba Ivana Korjenić, prof., ravnateljica, a službeni prevoditelj Josip Đuran, prof. Tema projekta "Session in Secession" je secesijska arhitektura kroz objektiv i fotografije učenika. Tijekom petodnevne mobilnosti kroz razne radionice sudjelovali su uz poljske učenike i nastavnike brojni naši nastavnici: Kaća Svedružić, Dijana Dora Rošin, Maja Ostojić, Josip Špika, Kristijan Falak i pripravnice pedagoginje: Anamarija Jukić, Antonija Mrsić, Lucija Bižaca i Sara Jukić, te učenici ŠLU 2.A i 4.A Grafički dizajneri.

Glavni cilj projekta bio je osnažiti ključne transverzalne kompetencije učenika srednjih škola provođenjem fotografskih radionica. Rezultat projekta je bio otvaranje izložbe učeničkih radova nastalih tijekom mobilnosti u galeriji „Škola“.

Mobilnost je organizirana u okviru projekta „Transnacionalna mobilnost učenika“, sufinanciranog od strane Europske unije u okviru Europskog socijalnog fonda, Operativni program Razvoj obrazovanja znanja.

Osim edukacija, radionica, druženja…najvrjedniji je ipak dobar osjećaj u srcu i ostvarena nova prijateljstva.

Nastavlja se MEDIA MASTERCLASS SPLIT projekt Škole likovnih umjetnosti u Splitu

MEDIA MASTERCLASS SPLIT projekt se nastavlja s izvrsnim programom u Školi likovnih umjetnosti u Splitu. Dvodnevni program otvara Alvaro Congosto predavanjem naziva „Emotional filmmaking – Filmic tools to move an audience“. Predavanje će se održati u srijedu 08.09.2021, u učionici Multimedije u 10, dok će Alvaro voditi radionicu filmske montaže i snimanja u učionici montaže Foto odjela u 16h.

Četvrtak nam se u učionici Multimedije s početkom u 10h predstavlja Sandra Kramerova predavanjem naziva „Making of Multimedia dance performance“, dok će Sandra voditi i radionicu kreativnog pokreta, imporovizacije i kompozicije u 16h.

Potrebno je svoj dolazak i sudjelovanje najavite mailom na adresu hrvojezuanic@gmail.com
Broj posjetitelja je limitiran na 15.

Lokacija i kontakt podaci

Škola likovnih umjetnosti
Fausta Vrančića 17, 21000 Split

IBAN Škole HR0224840081102095204