PROJEKTI

Skola likovnih umjetnosti Split, grafički vizual pročelja školske zgrade

Županijski projekti

ŠLU u projektu „Zidovi nisu prepreke“

Na Svjetski dan nepušenja, 31.svibnja 2022.g., Škola likovnih umjetnosti, Split, bila je gost proslave Dana škole OŠ Stobreč gdje je ujedno dobila Priznanje za sudjelovanje u javnozdravstvenom projektu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije „Zidovi nisu prepreke“. Naime, već više godina naša Škola surađuje sa Zavodom na ovom projektu putem kojega smo oslikali nekoliko splitskih i okolnih škola. Osim što je projekt dragocjen s aspekta mentalnog zdravlja, izuzetno je značajan i s pedagoškog stajališta, jer ujedinjuje nekoliko vrsta aktivnog, suvremenog učenja: istraživačko, problemsko i projektno učenje, a posebno sa stručnog (oslikavanje velikih formata). U ovom projektu učenici iz različitih perspektiva povezuju različita područja znanja, te na taj način znanje postaje primjenjivo u raznim životnim situacijama. 

Sve aktivnosti projekta „Zidovi nisu prepreke“ planirane su zajednički s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo, sa suradnicom gđom. Mirelom Grbić, iz Savjetovališta za mlade, na početku šk. godine u Školskom kurikulumu ŠLU. 

Do sada smo napravili veliki posao uljepšavši zidove nekoliko škola, te usrećili njihove i naše učenike, stoga idemo dalje… 

Školu i naše projektne aktivnosti predstavili smo pred prepunom halom sretnih malih učenika… 

Otvori post u posebnom prozoru

ŠLU prva nagrada na Festivalu izvrsnosti 2022.

Na Festivalu izvrsnosti u organizaciji CI SDŽ-e 2.6.2022. učenici ŠLU sa svojim mentorima predstavili su projekt u kategoriji za srednje škole "Čuvari baštine" šk. god. 2021./2022. i osvojili su 1. mjesto prema stručnom žiriju.

Čestitamo profesoru Falaku, učenicama Lari, Matei, Alys, Marini, Noli, ekipi i ZOO Split, a posebna zahvala magarici Marini, našoj glavnoj zvijezdi. Čestitke profesorici Maji, profesoru Pezeru i svim učenicima koji su sudjelovali u izradi dalmatinskog suvenira, društvenoj igri "Tovarove beside". Hvala profesoru Špiki na izradi loga i popratnog materijala.

Definitivno IZVRSNI na Festivalu izvrsnosti.

Bravo!!!

https://dalmatinskiportal.hr/vijesti/centar-izvrsnosti-splitsko-dalmatinske-zupanije-nagradio-najbolje-radove-na-festivalu-izvrsnosti-/135448

Otvori post u posebnom prozoru

ŠLU na predstavljanju srednjih škola SDŽ-e

U subotu, 28. svibnja na Trgu Gaje Bulata održano je predstavljanje srednjih škola SDŽ. Naši su učenici aktivno sudjelovali crtajući portrete na grafičkim tabletima koji su odmah potom bili isprintani te te je svatko otišao kući sa svojim portretom. Kako brzo i vješto ruke naših učenika stvaraju, moglo se pratiti na ekranu koji je bio postavljen na štandu. Čak su i predstavnici Županije imali priliku dobiti svoj portret. Naravno, reprezentativnim predmetima, mapama, slikama, skulpturama i sl. predstavljeni su svi odjeli. Hvala od srca svim učenicima i kolegama koji su sudjelovali na ovoj manifestaciji.

Otvori post u posebnom prozoru

ŠLU na Festivalu znanosti 2022.

Na Festivalu znanosti 2022. koji se održava od 2.-7. svibnja 2022. prisutna je i naša Škola. Tema ovogodišnjeg Festivala je ŽIVOT, a naši učenici i učenice iz odjela Grafički dizajner su pripremili izložbu grafičkih listova i plakata  pod nazivom "U životu je važno..."pod vodstvom mentorica Višnje Mach Orlić i Željke Milošević Paro.

Otvori post u posebnom prozoru

ŠLU u javnozdravstvenom projektu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Oko stola“

Naša Škola je ove godine sudjelovala u javnozdravstvenom projektu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Oko stola“. Međuškolsko natjecanje održano je u Zdravstvenoj školi, Split. Boje naše Škole časno su branile u parovima: Alys Giorgia Hewitt i Ula Reić za 2.a razred i Lucija Brakus i Petra Vukušić za 2.b razred, mentorica je bila Aleksandra Dužević, pedagoginja Škole. Cure ponosni smo na vas! 

Otvori post u posebnom prozoru

Predblagadansko ozračje u suradnji ŠLU i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo

U duhu volontiranja u zajednici po čemu je naša Škola poznata, učenice i učenici 2. razreda odjel Grafički dizajner  i njihova mentorica Željka Milošević Paro su nastavili uspješnu suradnju sa Nastavnim zavodom za javno zdravstvo i njihovom predstavnicom Mirelom Grbić preuzeli zadatak uređivanja prostora  Službe za mentalno zdravlje djece i mladih, donoseći kreativnost i predblagadansko ozračje.

Otvori post u posebnom prozoru

Obilježavanje mjeseca borbe protiv ovisnosti

U Školi obilježavamo mjesec borbe protiv ovisnosti. Jedna od aktivnosti je i plakat za Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije koji je izradila naša učenica Mirela Banić uz mentorstvo nastavnika Marka Amižića.

Otvori post u posebnom prozoru

Projekt Škole likovnih umjetnosti Split i Centra Izvrsnosti SDŽ: "Prethodnici današnjice"

Autorice projekta: Željka Milošević Paro, prof. / Aleksandra Dužević, pedagoginja
Autorice uvoda: Željka Milošević Paro, prof. / Aleksandra Dužević, pedagoginja
Koordinator projekta: Željka Milošević Paro, prof.

Suradnici na projektu – nastavnici i učenici Škole likovnih umjetnosti:

 • Željka Milošević Paro, prof. stručnih predmeta sa 3.razredom Fotografski dizajner i 3.razredom Grafički dizajner
 • Boris Delić, prof. povijesti i Etike
 • Maja Ostojić, prof. stručnih predmeta i učenica 2.razred Grafički dizajner
 • Marko Amižić, prof. stručnih predmeta i učenice/i 3.razreda Slikarski dizajner
 • Dajana Vučemilović, prof, Vjeronauka i učenici/e 3. i 4. razreda
 • Suzana Škojo, prof. stručnih predmeta i učenici 4.razreda Dizajner odjeće
 • Josip Đuran, prof. Engleskog jezika i učenice 3.razreda Slikarski dizajner

Projekt „Prethodnici današnjice“ objedinjuje 3 kulturno povijesne građevine, te osobe i njihove ideje iz povijesti Splita i povezuje ih sa suvremenošću - Crkva sv. Jerolima na Marjanu; Crkva sv. Martina, Zlatna vrata, 5.-6. st., / sv. Martin (4.st.)- „vojnik na silu, biskup po dužnosti, a monah po izboru« te Crkva Svete Trojice na Poljudu, 6.-11. st., / „Otac, Sin i Duh Sveti“ - duhovnost kao blago unutar materijalnog svijeta 21. st.

Cilj projekta je kroz projektne aktivnosti senzibilizirati učenike i javnost za vrijednost kulturne materijalne i nematerijalne baštine.

Tijekom projekta učenici su:

 • upoznali malo poznate lokalitete/građevine u svom gradu (crkva Svete Trojice na Poljudu, crkva sv. Martina unutar Zlatnih vrata,  crkva  sv. Jerolima na Marjanu), kroz povijesno-likovni aspekt,                        
 • upoznali značenje osoba i njihovih ideja čija imena nose građevine, vrijeme u kojem su djelovali, te njihov značaj i doprinos zajednici kroz povijesni aspekt,
 • upoznali povijest nastanka i obnove crkvica, čuvanje baštine kroz etnološki i povijesni aspekt,
 • razvijali misao o važnosti i zaštiti baštine,
 • volontirati u zajednici, tj. poklonili svoje vrijeme i trud za promicanje opće društvenih vrijednosti,
 • kulturnu baštinu smjestili u kontekst suvremenog svijeta.

E-knjigu možete otvoriti i čitati i na ovom linku: ONLINE PUBLIKACIJA PROJEKTA "PRETHODICI DANAŠNJICE"

Aktivnosti projekta možete pogledati i klikom na ikonice predložene na Thinglinku.

Otvori post u posebnom prozoru

Predstavljanje projekta "Prethodnici današnjice"

"Prethodnici današnjice" projekt Škole likovnih umjetnosti Split i Centra izvrsnosti SDŽ je uspješno završen.Autorice projekta su Aleksandra Dužević pedagoginja i Željka Milošević Paro prof. stručnih predmeta, sudjelovalo je 8 nastavnika/ca i 44 učenika/ca. 

Izdali smo i online publikaciju sa rezultatima provedenih aktivnosti. Uživajte...

ONLINE PUBLIKACIJA PROJEKTA "PRETHODICI DANAŠNJICE

Aktivnosti projekta možete pogledati i klikom na ikonice predložene na Thinglinku.
Pozivano Vas na prezentaciju projekta danas, 2.6.2021. na Manastirinama u Solinu, u 18,00 sati u sklopu završne Konferencije Centra izvrsnosti SDŽ.Projekt će prezentirati učenice: Ana Leskovac, Lara Mravičić i Nika Grdan 3. raz. Slikarski dizajner, nastavnice: Maja Ostojić i Željka Milošević Paro, te pedagoginja Aleksandra Dužević.

Radujemo se Vašem dolasku!

Otvori post u posebnom prozoru

Predstavljanje projekta učenika 3. r. kiparskog dizajna "Kamenim koracima starog Splita"

U suradnji sa CI SDŽ predstavljamo projekt učenika 3. razreda kiparskog dizajna "Kamenim koracima starog Splita" realiziranog inovativnim likovnim tehnikama  i novom pristupu eko dizajna pod mentorstvom prof. Julijane Voloder. Ubrzo slijedi i izložba u Galeriji Škola.

Saznajte više o projektu preko interaktivne prezentacije.

Otvori post u posebnom prozoru

Lokacija i kontakt podaci

Škola likovnih umjetnosti
Fausta Vrančića 17, 21000 Split

IBAN Škole HR0224840081102095204