PROJEKTI

Skola likovnih umjetnosti Split, grafički vizual pročelja školske zgrade

Erasmus+

Erasmus+ projekt KA220-VET - Cooperation partnerships in vocational education and training „Vector world“ u ŠLU

U našoj Školi od 25.9.-29.9.2023. odvija se mobilnost nastavnika iz Erasmus+ projekta KA220-VET - Cooperation partnerships in vocational education and training „Vector world“.

Naša Škola je domaćin mobilnosti 20 nastavnika iz četiri škole koje sudjeluju u projektu: Škola za dizajn tekstila i koze, Srbija, Escola Artística de Soares dos Reis, Portugal, Srednja poklicna in tehniska sola Murska Sobota, Slovenija i naše Škole.

Aktivnosti mobilnosti vezane su uz edukaciju/trening za upotrebu digitalnog Priručnika za grafički dizajn. Digitalni Priručnik je finalni rezultat Erasmus+ projekta „Vector world“, a urađen je s ciljem unapređenja nastave grafičkog dizajna.

Erasmus+KA220-VET - Cooperation partnerships in vocational education and training „Vector world“

25. i 26. travnja 2023.g. u sklopu projekta "Vector world" realizirana je mobilnost nastavnika sudionika projekta.

U projektu sudjeluju 4 zemlje: Hrvatska, Portugal, Slovenija i Srbija.

Finalni rezultati projekta su: analiza kurikuluma grafičkog dizajna u 4 zemlje i zajednički digitalni priručnik za grafički dizajn.

Dva dana smo se družili, učili i razmjenjivali primjere dobre prakse.

Graz: učenici ŠLU na mobilnosti u sklopu projekta Erasmus+ "Umjetnici za umjetničko obrazovanje"

Desetoro naših učenika boravilo je dva tjedna u Grazu na mobilnosti u sklopu projekta Erasmus+ "Umjetnici za umjetničko obrazovanje". Mobilnost se sastojala od stručne prakse u atelierima austrijskih umjetnika, a na kraju je organizirana i izložba radova.. Mobilnost se sastojala od stručne prakse u atelierima austrijskih umjetnika, a na kraju je organizirana i izložba radova.

Odjeci projekta UNISON (KA220-YOU-50275C58) u ŠLU

Zahvaljujući izvrsnom partnerstvu Centra izvrsnosti SDŽ s makedonskom udrugom Scientia Nova Association suradnici smo u jednom potpuno drugačijem projektu od dosadašnjih. Projekt UNISON (KA220-YOU-50275C58) namijenjen je potencijalno darovitim učenicima u umjetničkom području, a nositelj projekta je udruga mladih kreativaca s Azora- Musiquim - Associação Musicoteatral dos Açores 

Vrijeme provedeno u kreativnim aktivnostima pomaže u poboljšanju kognitivnih vještina, potičući maštu i pružajući kanal za izražavanje. Već duže vrijeme stvaramo preduvjete kako bismo i u tom području omogućili mladima u našoj županiji dodatne aktivnosti.

Projektne aktivnosti organiziramo u našoj partnerskoj ustanovi Škola likovnih umjetnosti u Splitu, a u umjetničkim aktivnostima su uključeni i stručni suradnici iz ŠLU. Već ovaj tjedan organiziramo projektni sastanak koji uključuje razne aktivnosti, među kojima su radionice s umjetnicima te radionica "Javni govor za aktivne građane" za trenere i umjetnike.

Sudionici projekta naučit će kako poboljšati javni nastup i kako steći samopouzdanje pred publikom, kako analizirati govor pomoću anotacije te kako kroz govorništvo i umjetnost povezati prošlost, sadašnjost i budućnost.

Također, sudionici će naučiti kako dotjerati ton, kako biti učinkovit kroz promjenu visine tona te kako dotjerati i biti učinkovit kroz naglasak i promjenu tempa, uz još mnogo korisnih i zanimljivih stvari..

Iako vrijeme u Splitu nije idealno, bilo je vremena i za razgledavanje Splita koje smo organizirali za naše partnere iz Portugala i Makedonije.

Odabrani učenici za Erasmus+ program mobilnosti učenika "Umjetnici za umjetničko obrazovanje"

Odabrani su učenici koji će ove godine sudjelovati u Erasmus+ programu mobilnosti učenika "Umjetnici za umjetničko obrazovanje" u Grazu, od 23.01. 2023.-07.02. 2023. to su: Norah Vuković, Nola Srdanović, Dujam Vitković, Bruna Vlastelica, Marija Tipić, Petar Botica, Ana Radmilo, Lana Lovrić, Katarina Barišić i Eva Tipić.

Čestitamo!

ŠLU u Erasmus+ projektu „Unison“

Erasmus+ projekt „Unison“ program je u kojem sudjeluju Centar izvrsnosti SDŽ, udruga Scientia Nova iz Republike Sjeverne Makedonije i Musiquim glazbenog udruženja iz Azora, San Miguel, Portugal. Organizatori ovog događanja bili su partneri iz Sjeverne Makedonije te su se aktivnosti odvijale od 23.10.- 29.10. Kavadarcima. Ispred Centra izvrsnosti išli su učenici i mentori iz Škole likovnih umjetnosti, Split koji su sudjelovali u aktivnosti Opera - “Elements for the future”. Izuzetno zanimljiv umjetnički projekt povezao je tri zemlje, njihovu kulturu i umjetnost s naglaskom na tradicionalnim motivima koji će postati dio opere „Elements for the future“ te će osuvremeniti baštinske elemente. Svi sudionici uživali su na zajedničkim radionicama u Nacionalnoj operi i baletu Republike Sjeverne Makedonije pod stručnim vodstvom glumaca iz Opere. Ostale radionice obuhvatile su kreativno pisanje, kreiranje videa, utjecaj novih tehnologija, a nisu izostala stručna putovanja na Ohrid (Kuća obitelji Robev, crkva sv. Sofije, utvrda Tsar Samuel, stari grad Ohrid, radionice ručno rađenih ohridskih bisera), u Skoplje (posjet muzejima i memorijalnoj i rodnoj kući Majke Tereze) te obilazak samog grada Kavadarci u kojem su obišli gradske muzeje, poznatu vinariju Tikveš te ostala kulturna mjesta.

Erasmus+, SPLIT

EU PROJEKT UMJETNICI ZA UMJETNIČKO OBRAZOVANJE 8, HDLU, 2022./2023.

Poziv i opis projekta: klik

PRIJAVNICA ZA UČENIKE za sudjelovanje u programu Erasmus+, SPLIT: klik

Poziv za nastavnike za sudjelovanju u programu Erasmus+, UMJETNICI ZA UMJETNIČKO OBRAZOVANJE 8: klik

Prijavnica za NASTAVNIKE na sudjelovanje u programu Erasmus+, SPLIT: klik

Erasmus+ projekt "Vector world" (Portugal, Slovenija, Srbija, Hrvatska)

Erasmus+ projekt "Vector world" (Portugal, Slovenija, Srbija, Hrvatska)mobilnost profesora, Maribor

ŠLU: Aleksandra Dužević i Josip Đuran uz online asistenciju prof. Željke Milošević Paro

ŠLU u Erasmus+ projektu KA220-VET - Cooperation partnerships in vocational education and training pod nazivom „Vector world“

Od veljače 2022. naša Škola sudjeluje u Erasmus+ projektu KA220-VET - Cooperation partnerships in vocational education and training pod nazivom „Vector world“. Koordinator projekta je Škola za dizajn tekstila i kože, Serbia, Novi Pazar,a ostali partneri su: Escola Artística de Soares dos Reis, Portugal, Porto, te Srednja poklicna in tehniska sola Murska Sobota, Slovenia, Murska Sobota. Projekt će trajati dvije godine.

Cilj projekta je unaprijediti nastavu stručnih predmeta grafički dizajn prilagođen tržištu rada u partnerskim školama u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Portugalu.

Specifični ciljevi su:

  • detaljna analiza nastavnih planova i programa za stručne predmete grafičkog dizajna u ove četiri zemlje, s isticanjem dobrih praksi i nedostataka u nastojanju da se razvije moderna poučavanje,
  • zrada digitalnog udžbenika za predmet grafički dizajn koji je prilagođen tržištu rada i aktualnim softverskim rješenjima,
  • poboljšanje znanja nastavnika i softverskih vještina,
  • uspostavljanje mreže između škola radi suradnje i poboljšanja nastave.

Jučer je održan drugi uvodni sastanak, preko platforme Teams na kojem smo dogovarali: podjele poslova, dokumentaciju, datum i trajanje prve mobilnosti i dublje upoznavanje partnera. U našoj Školi voditeljice projekta su: nastavnica grafičkog dizajna Željka Milošević Paro i pedagoginja Aleksandra Dužević.

Odabrani učenici za sudjelovanje u projektu Erasmus+ "Umjetnici za umjetničko obrazovanje"

Odabrani učenici za sudjelovanje u projektu Erasmus+ "Umjetnici za umjetničko obrazovanje" koji idu u Maribor od 27.04. - 07.05. 2022. To su: Nika Grdan, Lara Mravičić, Ivana Galić, Ana Leskovec, Lorena Turić, Ani Ercegović, Roko Tomić, Stipe Marević, Paola Ercegović i Lucija Pučić. Nastavnik u pratnji je Kristijan Falak. Nastavnik koji ide na mobilnost u Školu za oblikovanje u Mariboru je Ivan Pezer.

Lokacija i kontakt podaci

Škola likovnih umjetnosti
Fausta Vrančića 17, 21000 Split

IBAN Škole HR0224840081102095204