PROJEKTI

Skola likovnih umjetnosti Split, grafički vizual pročelja školske zgrade

Erasmus+

Odabrani učenici za Erasmus+ program mobilnosti učenika "Umjetnici za umjetničko obrazovanje"

Odabrani su učenici koji će ove godine sudjelovati u Erasmus+ programu mobilnosti učenika "Umjetnici za umjetničko obrazovanje" u Grazu, od 23.01. 2023.-07.02. 2023. to su: Norah Vuković, Nola Srdanović, Dujam Vitković, Bruna Vlastelica, Marija Tipić, Petar Botica, Ana Radmilo, Lana Lovrić, Katarina Barišić i Eva Tipić.

Čestitamo!

ŠLU u Erasmus+ projektu „Unison“

Erasmus+ projekt „Unison“ program je u kojem sudjeluju Centar izvrsnosti SDŽ, udruga Scientia Nova iz Republike Sjeverne Makedonije i Musiquim glazbenog udruženja iz Azora, San Miguel, Portugal. Organizatori ovog događanja bili su partneri iz Sjeverne Makedonije te su se aktivnosti odvijale od 23.10.- 29.10. Kavadarcima. Ispred Centra izvrsnosti išli su učenici i mentori iz Škole likovnih umjetnosti, Split koji su sudjelovali u aktivnosti Opera - “Elements for the future”. Izuzetno zanimljiv umjetnički projekt povezao je tri zemlje, njihovu kulturu i umjetnost s naglaskom na tradicionalnim motivima koji će postati dio opere „Elements for the future“ te će osuvremeniti baštinske elemente. Svi sudionici uživali su na zajedničkim radionicama u Nacionalnoj operi i baletu Republike Sjeverne Makedonije pod stručnim vodstvom glumaca iz Opere. Ostale radionice obuhvatile su kreativno pisanje, kreiranje videa, utjecaj novih tehnologija, a nisu izostala stručna putovanja na Ohrid (Kuća obitelji Robev, crkva sv. Sofije, utvrda Tsar Samuel, stari grad Ohrid, radionice ručno rađenih ohridskih bisera), u Skoplje (posjet muzejima i memorijalnoj i rodnoj kući Majke Tereze) te obilazak samog grada Kavadarci u kojem su obišli gradske muzeje, poznatu vinariju Tikveš te ostala kulturna mjesta.

Erasmus+, SPLIT

EU PROJEKT UMJETNICI ZA UMJETNIČKO OBRAZOVANJE 8, HDLU, 2022./2023.

Poziv i opis projekta: klik

PRIJAVNICA ZA UČENIKE za sudjelovanje u programu Erasmus+, SPLIT: klik

Poziv za nastavnike za sudjelovanju u programu Erasmus+, UMJETNICI ZA UMJETNIČKO OBRAZOVANJE 8: klik

Prijavnica za NASTAVNIKE na sudjelovanje u programu Erasmus+, SPLIT: klik

Erasmus+ projekt "Vector world" (Portugal, Slovenija, Srbija, Hrvatska)

Erasmus+ projekt "Vector world" (Portugal, Slovenija, Srbija, Hrvatska)mobilnost profesora, Maribor

ŠLU: Aleksandra Dužević i Josip Đuran uz online asistenciju prof. Željke Milošević Paro

ŠLU u Erasmus+ projektu KA220-VET - Cooperation partnerships in vocational education and training pod nazivom „Vector world“

Od veljače 2022. naša Škola sudjeluje u Erasmus+ projektu KA220-VET - Cooperation partnerships in vocational education and training pod nazivom „Vector world“. Koordinator projekta je Škola za dizajn tekstila i kože, Serbia, Novi Pazar,a ostali partneri su: Escola Artística de Soares dos Reis, Portugal, Porto, te Srednja poklicna in tehniska sola Murska Sobota, Slovenia, Murska Sobota. Projekt će trajati dvije godine.

Cilj projekta je unaprijediti nastavu stručnih predmeta grafički dizajn prilagođen tržištu rada u partnerskim školama u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Portugalu.

Specifični ciljevi su:

  • detaljna analiza nastavnih planova i programa za stručne predmete grafičkog dizajna u ove četiri zemlje, s isticanjem dobrih praksi i nedostataka u nastojanju da se razvije moderna poučavanje,
  • zrada digitalnog udžbenika za predmet grafički dizajn koji je prilagođen tržištu rada i aktualnim softverskim rješenjima,
  • poboljšanje znanja nastavnika i softverskih vještina,
  • uspostavljanje mreže između škola radi suradnje i poboljšanja nastave.

Jučer je održan drugi uvodni sastanak, preko platforme Teams na kojem smo dogovarali: podjele poslova, dokumentaciju, datum i trajanje prve mobilnosti i dublje upoznavanje partnera. U našoj Školi voditeljice projekta su: nastavnica grafičkog dizajna Željka Milošević Paro i pedagoginja Aleksandra Dužević.

Odabrani učenici za sudjelovanje u projektu Erasmus+ "Umjetnici za umjetničko obrazovanje"

Odabrani učenici za sudjelovanje u projektu Erasmus+ "Umjetnici za umjetničko obrazovanje" koji idu u Maribor od 27.04. - 07.05. 2022. To su: Nika Grdan, Lara Mravičić, Ivana Galić, Ana Leskovec, Lorena Turić, Ani Ercegović, Roko Tomić, Stipe Marević, Paola Ercegović i Lucija Pučić. Nastavnik u pratnji je Kristijan Falak. Nastavnik koji ide na mobilnost u Školu za oblikovanje u Mariboru je Ivan Pezer.

Natječaj za odabir učenika i nastavnika za mobilnost u programu Erasmus + pod nazivom "Umjetnici za umjetničko obrazovanje

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) je krovna strukovna udruga za likovne i multimedijalne umjetnike osnovana 1868. godine i okuplja preko 2000 članova iz cijele Hrvatske. HDLU već sedmu godinu zaredom provodi projekt UMJETNICI ZA UMJETNIČKO OBRAZOVANJE koji se u cijelosti financira u okviru EU projekta Erasmus+.

U projektu, HDLU surađuje sa 6 škola iz Hrvatske:

-       Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Zagreb                                                                    

-       Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek

-       Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Pula

-       Škola likovnih umjetnosti, Split

-       Škola za primijenjenu umjetnost u Rijeci

-       Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar

Kroz projekt omogućit će se učenicima tih škola usmjerenja slikarski, grafički ili kiparski dizajner stručno usavršavanje u  Sloveniji (Maribor) trajanju 14 (SLO, AT) /16 (LT) dana u obliku radnog iskustva sa stranim umjetnikom u njegovom ateljeu (oko 2-3 učenika istovremeno kod 1 mentora) i kulturološkog programa u /Mariboru.

Projekt će također omogućiti usavršavanje 6 nastavnika (po 1 iz svake škole) iz područja slikarskih, kiparskih ili grafičkih tehnika kroz 4-dnevno stručno usavršavanje na Srednjoj šoli za oblikovanje u Mariboru https://www.ssom.si/ . Pored povećanja kompetencija u tehnikama i stilovima, nastavnici će dobiti dragocjeno iskustvo kroz promatranje rada profesora.

Učenici ŠLU i ove godine sudjeluju u projektu "Umjetnici za umjetničko obrazovanje"

Maturanti Škole likovnih umjetnosti u Splitu kiparskog, slikarskog i grafičkog smjera (ovogodišnji i lanjski) sudjelovali su i ove godine u projektu "Umjetnici za umjetničko obrazovanje" u organizaciji zagrebačkog HDLU a. 
Na dvotjednoj praksi u ateljeima austrijskih umjetnika naši su  učenici radili na zajedničkoj izložbi radova svih polaznika koja se održala u Galeriji Centrum u Grazu. Učenici su također sudjelovali i na brojnim događajima u kulturnom i umjetničkoj životu Graza. Dragocjeno iskustvo dat će im zasigurno nove poticaje u umjetničkom radu. 

SLU na Danima Erasmusa (Erasmus Days) 14., 15. i 16. listopada 2021.

Dani Erasmusa (Erasmus Days), prigodna godišnja proslava programa Erasmus+, najvećeg programa Europske unije namijenjenog obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu, održat će se 14., 15. i 16. listopada 2021.

Događaji su raznovrsni, od izložbi i kvizova do radionica i predavanja - djelomično preseljeni u online okruženje zbog pandemije koronavirusa - a naglasak je na aktualnim temama poput učenja na daljinu, ekologije, zdravlja i solidarnosti.

#ErasmusDays će ove godine doživjeti svoje peto izdanje, a prvi put su održani 2017. godine na inicijativu francuske nacionalne agencije za program Erasmus+.

Ponosni smo što je naša Škola ove godine upisana na međunarodnu kartu na službenoj mrežnoj stranici erasmusdays.eu među 4926 događanja.

Izložbu pod nazivom „Our steps to Erasmusa“ organiziraju Aleksandra Dužević, pedagoginja i Željka Milošević Paro, prof. stručnih predmeta.

Lokacija i kontakt podaci

Škola likovnih umjetnosti
Fausta Vrančića 17, 21000 Split

IBAN Škole HR0224840081102095204