PROJEKTI

ŠLU u međunarodnom e-Twinning projektu ˝First a mess then no Stress"

Skola likovnih umjetnosti Split, grafički vizual pročelja školske zgrade

˝First a mess then no Stress" je međunarodni e-Twinning projekt u kojem su sudjelovali učenici i nastavnici iz Hrvatske, Srbije, Finske i Turske okupljenih na ESEP platformi .

Identificirali smo stres kao problem današnjice te priliku da poboljšamo mentalno i fizičko zdravlje i funkcioniranje u školi, obitelji i društvu, kako nas samih, tako i naših učenika.

Podizanjem svijesti o stresorima, popratnim fizičkim reakcijama na stresne situacije te aktivnostima u koje se upuštamo s ciljem ublažavanja stresa proveli smo značajan broj aktivnosti i proizveli  koristan materijal web alatima.

Prije početka projektnih aktivnosti, proveli smo ulaznu evaluaciju, a na kraju projekta završnu evaluaciju kako bismo pratili napredak sudionika.

Projekt uključuje razne aktivnosti poput osmišljavanja logotipa i slogana, rasprava i online okupljanja na teme kao što su emocije, jedinstvenost, slika o sebi i strategije upravljanja stresom.

Ovim e-Twinning projektom obogatili smo Školski preventivnim program, te osnažili  učenike i nastavnike u jednoj od najvažnijih tema suvremenog društva i pojedinca – mentalno zdravlje.

Lokacija i kontakt podaci

Škola likovnih umjetnosti
Fausta Vrančića 17, 21000 Split

IBAN Škole HR0224840081102095204