PROJEKTI

"Rastimo zajedno kroz umjetnost / Let's grow together through the art"

Skola likovnih umjetnosti Split, grafički vizual pročelja školske zgrade

Međunarodni  eTwinning projekt: "RASTIMO ZAJEDNO KROZ UMJETNOST / Let's grow together through the art"

Škola Likovnih umjetnosti Split promovira međunarodni eTwinning projekt „RASTIMO ZAJEDNO KROZ UMJETNOST“. Projekt je pokrenut u svibnju 2020., a završen je 1.lipnja 2021. Projekt je trajao godinu dana i u njemu su sudjelovali: 73 odgajatelji/ce - učitelji/ce - nastavnik/ce iz cijele odgojno-obrazovne vertikale VRTIĆ – OSNOVNA  i SREDNA ŠKOLA na području Europe. 

Sama činjenica spajanja različitih uzrasta unutar zajedničkih aktivnosti  je bio veliki izazov za AUTORICE, VODITELJICE I KOORDINATORICE PROJEKTA :

- Aleksandra Dužević, pedagoginja ŠLU

- Željka Milošević Paro, prof. stručnih predmeta ŠLU

- Fadila Zoranić, pedagoginja OŠ Spinut

Naša ideja je da se djeca i mladi izraze osobni razvoj (ja, ja i drugi, ja i društvo) kroz različita područja umjetnosti : likovnost, književnost, glazba, ples...

Radovi nastali u ovom projektu objavljuju se virtualno, putem TwinSpace-a, i na drugim internetskim platformama, društvenim mrežama i sl. kako bi pokazali da, iako iz različitih zemalja, sva djeca i mladi imaju iste ili slične probleme u odrastanju. Glavni dio dječjeg, učeničkog rada odvijao se tijekom redovnog odgojno-obrazovnog rada, projekt nije utemeljen na radu djeteta, učenika kod kuće, već je dio redovitog kurikuluma.Učenici su se, dijeleći svoje materijale, obogatili razmjenom te imaju zajednički ishod projekta: zajednička izložba (virtualna i u živo) umjetničkih radova djece/učenika.

Cilj projekta je razumijevanje osobnoga rasta i razvoja, razvijanje zdravih životnih navika, poštovanje sebe i drugih te poimanje vrijednosti skladnih međuljudskih odnosa kroz umjetničke aktivnosti.

Naše ostvarene projektne aktivnosti možete pogledati u E-knjizi:

E-knjigu možete otvoriti i čitati i klikom na poveznicu: klik

Lokacija i kontakt podaci

Škola likovnih umjetnosti
Fausta Vrančića 17, 21000 Split

IBAN Škole HR0224840081102095204