PROJEKTI

Natječaj za odabir učenika i nastavnika za mobilnost u programu Erasmus + pod nazivom "Umjetnici za umjetničko obrazovanje

Skola likovnih umjetnosti Split, grafički vizual pročelja školske zgrade

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) je krovna strukovna udruga za likovne i multimedijalne umjetnike osnovana 1868. godine i okuplja preko 2000 članova iz cijele Hrvatske. HDLU već sedmu godinu zaredom provodi projekt UMJETNICI ZA UMJETNIČKO OBRAZOVANJE koji se u cijelosti financira u okviru EU projekta Erasmus+.

U projektu, HDLU surađuje sa 6 škola iz Hrvatske:

-       Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Zagreb                                                                    

-       Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek

-       Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Pula

-       Škola likovnih umjetnosti, Split

-       Škola za primijenjenu umjetnost u Rijeci

-       Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar

Kroz projekt omogućit će se učenicima tih škola usmjerenja slikarski, grafički ili kiparski dizajner stručno usavršavanje u  Sloveniji (Maribor) trajanju 14 (SLO, AT) /16 (LT) dana u obliku radnog iskustva sa stranim umjetnikom u njegovom ateljeu (oko 2-3 učenika istovremeno kod 1 mentora) i kulturološkog programa u /Mariboru.

Projekt će također omogućiti usavršavanje 6 nastavnika (po 1 iz svake škole) iz područja slikarskih, kiparskih ili grafičkih tehnika kroz 4-dnevno stručno usavršavanje na Srednjoj šoli za oblikovanje u Mariboru https://www.ssom.si/ . Pored povećanja kompetencija u tehnikama i stilovima, nastavnici će dobiti dragocjeno iskustvo kroz promatranje rada profesora.

Lokacija i kontakt podaci

Škola likovnih umjetnosti
Fausta Vrančića 17, 21000 Split

IBAN Škole HR0224840081102095204