PROJEKTI

Javnozdravstveni projekt „Oko stola“

Skola likovnih umjetnosti Split, grafički vizual pročelja školske zgrade

Javnozdravstveni projekt „Oko stola“ provodi se u sedam srednjih škola na području Splitsko-dalmatinske županije. Učenici se natječu igrajući igru „Na perun“, inače osmišljenu po uzoru na popularnu igru Kems, koja je za potrebe projektnih aktivnosti prilagođena tematici poremećaja hranjenja i ponašajnih ovisnosti vezanih uz prehranu. Voditeljice projekta su Mirela Grbić i Mirjam Juginović, Služba za mentalno zdravlje, Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

Školski turnir „Oko stola“ proveden je u Školi likovnih umjetnosti, Split 10.2.2022.g. u 2.A i 2. B razredu.

Turnir je, uz pedagoginju škole Aleksandru Dužević, vodila psihologinja Savjetovališta za mlade nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Mirjam Juginović.

Psihologinja Juginović je učenicima objasnila temu i vrijednost javnozdravstvenog projekta „Oko stola“, te ciljeve i aktivnosti.

Učenici su se motivirano uključili u aktivnost učenja pomoću karata. Nakon izlučnih igara u svakom razredu je pobijedio jedan par. Čestitamo!

2.A Alys Giorgia Hewitt i Ula Reić

2.B Lucija Brakus i Petra Vukušić

Kroz aktivnu zabavu i strukturiranu igru učenici su na ovaj način učili vrijedne informacije o zdravoj prehrani i mentalnom zdravlju vezanom uz prehranu.

Učenici su bili oduševljeni ovakvim pristupom, aktivnostima i učenju.

A sada - pripremamo se za međuškolsko natjecanje.

Pozivamo vas da pogledate materijale dostupne na internetskim stranicama NZJZ SDŽ, pod publikacijama (https://nzjz-split.hr/publikacije/publikacije/): publikacija "Na perun", s točnim odgovorima za "Pitaj stručnjaka" te kuharica za mlade "U mom pjatu".

Lokacija i kontakt podaci

Škola likovnih umjetnosti
Fausta Vrančića 17, 21000 Split

IBAN Škole HR0224840081102095204